Nyheder

Kære Alle!

 

Aktivitet for Dansk Molosserklub 2018

 

Generalforsamling Lørdag d.10 Marts på Fyn.

Mentalbeskrivelsen d.21.4.2018 på Fyn.

Udstilling Lørdag 1.9.2018 i Ringsted - Sjælland.

 

 

På bestyrelsen vegne

Jimmi Larsen

Den. 7.11.2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Før du køber en Molos!

 

 

 

 

Dansk Molosserklub, gør alle kommende hunde ejere opmærksom på, hvor vigtigt det er at se sig godt for

inden man køber sin hvalp.

Der er i øjeblikket mange annoncer med hunde til salg, der sælges som racehunde, men uden dokumentation herfor. Hvalpene sælges blandt andet med FCI stamtavle, men med udlansk stamtavle, dette er ikke lovligt i forhold til FCI og DKKs regler. Føder en tæve i Danmark, og hvalpene sælges fra DK. skal hvalpene blive registreret i DKK (Dansk Kennel Klub)

 

Hvorfor bliver hvalpene solgt med en udlansk FCI stamtavle eller helt uden:

 

Dette skyldes at sælger ikke kan leve op til de sundhedsresultater der kræves i Dansk Kennel Klub, som er udarbejdet sammen med Dansk Molosser Klub. I udlandet er der rigtig mange lande, som ikke har nogle avls/sundheds restriktioner. Det vil sige at DE kan skrive hvad som helst på stamtavlen, for eksempel at deres hunde har A hofter mm.

 

Her hjemme skal begge forældredyr avls-godkendes.Det betyder godkendt resultat af hofte og albue billeder, samt for visse racer godkendt mentalbeskrivelse. Din hvalp og dig er dermed bedre hjulpet i jeres fremtidige samarbejde.

 

Køber du hvalp uden stamtavle eller med udlansk FCI stamtavle her i DK. hvor forældre dyrene ikke er sundheds undersøgt, er der ikke meget hjælp at hente, og man vil ofte stå alene med problemerne.

 

Som medlem af Dansk Molosserklub har du altid hjælpen ved hånden og kan til en hver tid få vejledning af vores racerepræsentanter, inden,under og efter dit hvalpe køb.

 

Kontakt os gerne for mere information om ovenstående.

 

På bestyrelsen vegne

Formand Rikke Andersen.

Den 26-1-2015.

 

Copyright 2012 © All Rights Reserved